T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Halk Eğitimi Merkezi

Oltu Halk Eğitim Merkezi Kurslarımız

Kurs Alanı Sayısı :75   

Mesleki Kurs Sayısı :2628   

Genel Kurs Sayısı :1044   

Toplam Kurs Sayısı :3672

Kursların tümünü görebilmek için linke tıklatınız.

https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx

 

Halk Eğitim Merkezi Kurs Kayıtları Yıl Boyunca Alınıyor. Ülkemizde Bulunan 900'den Fazla Halk Eğitimi Merkezinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi İçin Açılacak Ücretsiz Kurslar Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Yapılan Alan Taramaları Ve Halkın Taleplerine Göre Planlanmaktadır. Kurslara Yıl Boyunca Ön Kayıt Olunabilir. Halk Eğitim Merkezleri Açık Öğretim (Açık Ortaokul Ve Açık Lise) İrtibat Bürosu Olarak Hizmet Vermektedir. Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme Ve Yetiştirme DYK Kursları Açılmaktadır.

Halk Eğitim Merkezlerinde 73 Alanda, 3815 Farklı Kurs Taleplere Göre Açılabiliyor. Halk Eğitim Merkezi Tarafından Bir Kursun Açılması İçin En Az 12 Kişilik Bir Grup Oluşması, Usta Öğreticinin Temin Edilmesi Gereklidir. Eğitim Sırasında 7 Kişinin Altına Düşen Grup Kapatılabilir.

Okuma Yazma Kursları İle Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları, Engellilere Yönelik Kurslarında En Az 12 Kişi Sayısı Aranmamaktadır. Kurslara Kayıt İçin Kimlik Fotokopisi Yeterlidir, Bazı Kurslarda Öğrenim Belgesi Ve Sağlık Raporu İstenebilir.

Kayıt İşlemleri
Kurslara Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yayın Sistemi Üzerinden Kayıt Olunabilir. Kurs Açılması Talebi E-Yaygın Sisteminden Yada Halk Eğitim Merkezlerinden Yapılabilir.
Açılması Talep Edilen Kurslar En Az 12 Kişilik Grup Oluşması, Usta Öğretici Temin Edilmesi, Uygun Sınıf Bulunması Durumunda Açılabilir.

Kayıt İçin İstenilen Belgeler
(TC Kimlik No) Kimlik Fotokopisi
Kursun Özelliğine Göre Öğrenim Belgesi Ve Diğer Belgeler (Sağlık Raporu Vb.)
18 Yaşından Küçük Kursiyerler İçin Velisinin Yazılı Onayı
Yabancı Uyruklu Kursiyerler İçin Yabancı Kimlik Numarası Ya da Geçici Yabancı Tanıtma Belgesi

Halk Eğitim Merkezlerince Açılacak Ücretsiz Kurslarda Her Kurs İçin Farklı Yaşı Sınırı Belirlenmektedir. Çoğunlukla Kurslar İçin 14 Ve Üstü Yaş Sınırı Belirlenir. Alt Yaş Grupları İçin De (Müzik Ve Spor) Kurslar Açılabilir. 18 Yaşından Küçükler Kurslara Veli İzni İle Katılmaktadır. Açılacak Kurslar Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Duyurulur. Kurslar Halk Eğitim Merkezlerinin Merkez Binaları Dışında, Mahalle Ve Köylerde, Kamu Kurumlarının Binalarında, Eğitim Öğretim Kurumlarında, Özel Sektör İş Yerlerinde, Sağlık Kurumlarında, Mobil Eğitim Araçlarında vb. Uygun Yerlerde Açılabilmektedir.

Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Mesleki Ve Teknik, Sosyal Ve Kültürel Ve Okuma Yazma Kursları Açılmaktadır.

Mesleki Ve Teknik Kurslar; Mesleki Bilgi Ve Beceri Kazandırmak, İş Gücü Piyasasına Yönelik Nitelikli Meslek Elemanları Yetiştirmeyi Amaçlamaktadır.

Sosyal Ve Kültürel Kurslar; Toplumum Eğitim Seviyesini Yükseltmek, Sosyal Ve Kültürel Nitelikli Bilgi Ve Beceriler Kazandırmak, Milli Kültür Ve Değerlerin Korunması, Yaşatılması Ve Yaygınlaştırılması Amacıyla Düzenlenir.

Okuma Yazma Kursları; Okuma Yazma Bilmeyen, İlköğretimini Tamamlamamış Olanların Okuma Yazma Öğrenmeleri, Okur Yazar Olanların İlköğretim Temel Beceri Kazanımlarını Ve Eksik Eğitimlerinin Tamamlamaları Amacıyla Düzenlenir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2022 - Güncelleme: 29.12.2022 11:58 - Görüntülenme: 237
  Beğen | 0  kişi beğendi