Şbt

Kursiyerlerimiz Öğretmenimiz Gökçe KESGİN eğitmenliğinde kağıt ip kullanarak çanta ve şapka yapmaktadırlar. Kursumuza katılmak için Halk Eğitimi Merkezimize gelerek form doldurabilirsiniz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı Ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi yayımlandı.

Şbt

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde yetişkinlere ve çocuklara Halk Oyunları kursu düzenlenmektedir. Erzurum barlarını öğrenen genç kursiyerlerimiz resmi bayramlarda Halk Oyunu gösterilerini sergileyeceklerdir.

Şbt

Oltu Halk Eğitimi Merkezi olarak II. dönem farklı kurslar ile eğitimlerimize devam ediyoruz. Kurslarımıza kayıt olmak için Halk Eğitimi Merkezimize gelerek form doldurmanız yeterlidir. Kurslarımız ücretsizdir.

Şbt

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındadır. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandilimiz Mübarek olsun!

Şbt

Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı. Depremin yıl dönümünde yitirdiğimiz her bir cana Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ock

Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri Oltu Halk Eğitimi Merkezimize gelerek kurumumuzu gezip kurslar hakkında ve yaygın eğitim hakkında bilgi edinmişlerdir. Kursları gezen öğrenciler kurslar hakıında ve Halk Eğitimi Merkezlerinin vizyon ve misyonları hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Ock

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde açılan El Sanatları Kursumuzda "Geri Dönüüşümden Sanat" adlı çalışmalar yapılmaktadır. Evlerde bulunan malzemeler değerlendirilerek süs ürünlerine dönüştürülmektedir.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası(8-14 Ocak), “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

Ock

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde Oltu Taşına Şekil verme işlemleri son hızı ile devam ediyor. Siz hayal edin biz atölyemizde üretelim. Her çeşit takı, tesbih vb. çeşitlerimizin yanına Cumhuriyetimizin 100. yıl anısına yaka iğneleri de ekledik. Sizlerde yaka iğnenizi kendiniz yapmak ya da almak isterseniz Halk Eğitimi Merkezimize gelebilirsiniz.

Ock

Verem Savaş Haftası Kapsamında Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde kursiyerlere bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ock

Filografi kursumuza kayıt olmak isterseniz Oltu Halk Eğitimi Merkezimize gelerek kayıt yaptırıp, filografi hakkında bilgi alıp, tablolarımızı görebilirsiniz.

Ock

El sanatları kurslarımızda ipler yada kağıtlar kullanılarak farklı desenli çantalar üretilmektedir. Sizlerde kendi çantalarınızı yapmak isterseniz kursumuza kayıt olabilirsiniz.