Kas

Lösemiler, normalde farklı tiplerde kan hücrelerine dönüşecek olan hücrelerden köken alan kanserlerdir. Çocukluk çağında en sık görülen kanser türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kas

Atıkların El Sanatları İle Geri Dönüşümü Projesi kapsamında Karabekir Ortaokulu öğrencilerine Halk Eğitimi Merkezimiz Öğretmenleri tarafından seminer verilerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Kas

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde açılan El Sanatları Kursları ile var olan hobinizi geliştirebilirsiniz veya yeni hobiler edinebilirsiniz. Kurslarımıza başvurmak için Halk Eğitimi Merkezimize Bekleriz.

Kas

Oltu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Erzurum Bar Oyunları kursu ile öğretmen arkadaşların katılımıyla 24 kasım öğretmenler gününde sergilenmek üzere halk oyunları çalışmaları devam etmektedir. Serhat KOÇOĞLU önderliğinde öğretmenlerden oluşan kursiyerlere çalışmalarında başarılar dileriz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizde vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

Ekmeğim Taştan İşim   Gümüşten  Olsun Projesi kapsamında halk eğitimi merkezimize alınan taş kesme işleme makinelerini görmek için KUDAKA Uzmanı ve Sayıştay Denetçisi kurumumuzu ziyaret ederek makinelerin kullanımını denetlemişlerdir. Projeler hakkında bilgi edinmişlerdir. Projeleri ile kuruma kazandırılan makineler ile kursiyerlerimiz kurslarda taş işlemeciliğin detaylarını öğrenmektedirler.

Detaylı bilgi için: https://www.teknofest.org/tr/

Ekm

Ay, güneşin önünden geçerek parçalı bir güneş tutulması meydana getirecek. Güneş , gözlemcilerin dünyanın neresinde bulunduklarına bağlı olarak hilal bir ay gibi görünecek.

Parçalı tutulma, Afrika, Asya, Avrupa ve Birleşik Krallık'ta Guernsey'de kuzey yarımkürede görülebilecek ve en uç noktasında kuzey kutbu ve Rusya'da olacak.Güneş tutulması Türkiye'den de görülebilecek.

Ekm

AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir.

Ekm

Azerbaycan'ın Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü Azerbaycan'ın ana devlet bayramıdır. Bu tarih 18 Ekim'de her yıl kutlanmaktadır.

Ekm

Halk Eğitimi Merkezi ve Olgunlaşma Enstitülerinin harcama yetkilileri ile bütçe iş ve işlemlerinden sorumlu personele yönelik olarak toplantı yapılmıştır.

Ekm

Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının dünyanın her yerinde karşılaşmakta olduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliği, eğitim, sağlık ve sosyal haklara erişim sorunlarına vurgu yapmak amacıyla her yıl 11 Ekim'de kutlanmaktadır.

Ekm

Sıfır Atık kapsamında düzenlenen proje için Müdürümüz ve El sanatları öğretmenimiz Litvanya'da düzenlenen toplantıya katılarak Halk Eğitim Merkezimizde yapılan sıfır atık projelerini tanıtmışlardır.

Ekm

Karabekir İlköğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Şehrimizdeki kurumları tanıyorum ünitesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezimizi Ziyarete gelerek kurslar hakında bilgi sahibi olmuşlardır.