ERZURUM / OLTU - Oltu Halk Eğitimi Merkezi

Eyl

Oltu'da çıkarılan ve işlenen değerle madenlerimizden olan Oltu Taşı İşlemeciliği kursuna başvurmak için kurumumuza gelip dilekçe doldurup detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eyl

Sıfır Atık Projemiz kapsamında düzenlenen toplantıya katılmak için Kururumuz eski Müdürü ve proje yürütücümüz Cemal TANRIVER ve el Sanatları öğretmenimiz Gökçe KESGİN Litvanya'ya gitmişlerdir. Kurumumuzun yapmış oldığu atık değerlendirme çalışmalarını tanıtmak ve yapılan çalışmaları incelemek için 20-25 eylül tarihlerinde Litvanya'da toplantıda olacaklardır. Başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Gündüz ile gecenin eşit olması durumu, mart ve eylül olmak üzere yılda 2 kez gerçekleşiyor. Güneş ışınlarının Ekvator'a dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği ana ekinoks adı veriliyor. Ekinoks sözcüğünün kökeni Latince aequus (eşit) ve nox (gece) sözcüklerinin birleşimi olan aequinoctium sözcüğüne dayanır.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Halk Eğitimi Merkezimizde Çalışacak Usta Öğretici Kesin Listesi Açıklandı.

Haz

Proje adı:   Ekmeğim Taştan İşim   Gümüşten  Olsun.
Proje finansal destek  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Proje bütçesi 267000 TL
Proje yürütücüsü kurum:  Oltu Halk Eğitimi Merkezi
Proje koordinatörü: Cemal TANRIVER ( Kurum Müdürü)

amacıyla tasarlanmıştır.

Proje kapsamında halk eğitimi merkezi müdürlüğüne yarı değerli doğal taş kesme ve işleme makineleri alınmış ve atölye kurulmuştur. Proje kapsamında taş kesme,dilimleme, parlatma ve kopyalama makineleri alınmıştır.

Proje kapsamın da İşkur Erzurum Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde Takı Yapımı kursu düzenlemiştir ve başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verilmiştir. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz Oltu Taşı işleme atölyelerinde istihdam imkanı elde etmişlerdir.

Haz

İlçemiz Halk Eğitimi Müdürlüğü kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış oldukları eserlerin sergilendiği 'Üreten Hünerli Eller Sergisi' açılışı Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşci ve Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi,Dekanı Prof. Dr. Cavit Yeşilyurt tarafından gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşci ve Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Yeşilyurt, Oltu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ufuk Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Zengin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Bektaş, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri,  okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kursiyerler tarafından üretilen kıyafetler, el işlemeleri, Oltu Taşından yapılan mücevherler ve takılar, resimler, tablolar davetlilerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen protokol üyeleri Halk Eğitimi Merkezimiz Müdürü Cemal Tanrıver'e ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Katılanların büyük beğenesini toplayan sergi cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

Sergimize Davetlisiniz

Haz

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sınıfında etkinlikler düzenlenmiştir.

Haz

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla  kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası, 1 Haziran'da başlıyor. Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın açılışı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz'un katılımıyla Erzurum'da gerçekleşmiştir. Oltu Taşı standımıza yoğun ilgi gösterilmiştir.

Haz

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen açılış Erzurumda Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Salih Kaygusuz'un katılımı ile gerçekleşmiştir. Hayat Boyu Öğrenme Haftamız Kutlı Olsun.

Haz

Oltu Halk Eğitimi Merkezi yaz tatilinde de faaliyetlerine devam edecektir. Kurslarımıza katılmak için merkezimize gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

May

Proje adı:   Ekmeğim Taştan İşim   Gümüşten  Olsun.
Proje finansal destek  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Proje bütçesi 267000 TL
Proje yürütücüsü kurum:  Oltu Halk Eğitimi Merkezi
Proje koordinatörü: Cemal TANRIVER ( Kurum Müdürü)

amacıyla tasarlanmıştır.

May

Takı yapımı kursu kursiyerlerimiz Hüner Oltu Taşı mağazasını ziyaret etmişlerdir. Mağaza aynı zamanda işletme olup kursiyerler çalışma şartlarını, ortamını ve çalışma şekilleri hakkında fikir sahibi olmuşlardır.