Kas

Oltu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Cumhuriyetimizin 100. yılını İlçe stadyumunda düzenlenen kutlama programına tüm okullardan öğrenciler, Vatandaşlar ve Halk Eğitimi Ailesi olarak bizler de katılarak kutladık. Stadyumda Oltu Halk Eğitimi Merkezi Atatürk Temalı Filografi sergisi açılmıştır.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetimiz 100 yaşında, Kutlu olsun!

Ekm

Aile Destek Merkezi ile ortak açılan Filografi kursunda 29 Ekime hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

Ekm

Halk Eğitimi merkezimizde farklı alanlardan çeşitli kurslar açılmaktadır. El sanatları alanı kurs çeşitlerimiz, Nakış, Çanta yapımı, Filografi ve daha birçok kurs açılmıştır. Sizlerde yeni hobi edinmek isterseniz Oltu Halk Eğitimi Merkezimize gelerek kurslarımıza kayıt olabilirsiniz.

Ekm

Halk Eğitimi Merkezimiz kurslarına kayıt olmak isterseniz Halk Eğitimi Merkezimize gelerek form doldurup bilgi alabilirsiniz.

Ekm

İlçe Aile Sağlık Merkezi çalışanları Halk Eğitimi Merkezimize gelerek Meme Kanseri farkındalığı semineri verdi. 50-70 yaş arası hanımlara bağırsak kanseri için test kiti de verilmiştir.

Ekm

CodeWeek Haftası kapsamında kodlamaya meraklı öğrenciler ile https://codeweek.eu/ sitesi incelenmiştir.

Ekm

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir.

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Ekm

Oltu Halk Eğitimi Merkezimiz ve Aile Destek Merkezi iş birliği ile açılan Filografi Kursumuz başlamıştır. Kursa kayıt olmak isterseniz Halk Eğitimi Merkezimize gelerek form doldurabilirsiniz.

Ekm

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde Erzurum Yöresine ait Erzurum Barları kursu açılmıştır. 8-15 yaş aralığında ve Halk oyunlarına meraklı miniklerimizi kursumuza kayıt olmaları için Halk Eğitimi Merkezimize bekliyoruz.

Eyl

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü her yıl “Dil Bayramı” olarak kutluyoruz. Dilimizin, yani millî kimliğimizin bayramı olan bu günde Türkçemize emek veren herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. Dil Bayramı kutlu olsun.

Eyl

Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eder, barış, huzur beraberlik getirmesini dileriz. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Eyl

Halk Eğitimi Merkezimizde yer alan ya da açılabilecek olan kurs listesine ulaşmak için aşağıdaki Linke tıklayınız.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kurs Başvuruları devam ediyor. Sizlerde kurslara katılmak isterseniz Halk Eğitimi Merkezimize gelerek kurslar hakkında bilgi alıp başvuru dilekçenizi doldurabilirsiniz.