Nis

1453 - Fatih Sultan Mehmet'in donanması, İstanbul sularına geldi.

1925 - Kahramanmaraş, İstiklal Madalyası aldı.

1941 - Anıtkabir için açılan proje yarışması sonuçlandı; Emin Onat ve Orhan Arda'nın teklif ettikleri proje seçildi.

Nis

Halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Haftası' nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Nis

Ramazan Ayı için özel olarak açılan Din Eğitimi Kurslarımıza katılmak isterseniz Halk Eğitimi Merkezimize gelerek kayıt olabilirsiniz.

Nis

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda açılan Robotik Kodlama kursu devam etmektedir. Öğrencilerimiz Sivas Robot ve Meb Robot yarışmalarına hazırlanmaktadırlar. Yarışmalarda öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Emekli Resim Öğretmenimiz Sayın Neşet Demircan Rölyef ve Resim sergisi açmıştır. Serghideki muhteşem esrleri görmek isterseniz Halk Eğitimi Merkezimizin yanındaki galerisine gidebilirsiniz. Hocamızın Başarıları daim olsun!

Mrt

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. #çanakkalegeçilmez

Mrt

Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde açılan Oltu Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü mutfağında Medine Kamacı yönetiminde 2,5 aydır devam eden aşçı yardımcılığı kursu sona erdi. Kurs sonu yemeğine yakın ilçelerden ve ilçemizden önemli isimler katıldı. Yemek sonrası, kurs eğitimcisi Medine Kamacı'ya İlçe Kaymakamımız Cevdet Bakkal tarafından plaket verildi. Eğitimcimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde Nakış kursu açılmıştır. Katılmak isteyen herkesi form doldurmak ve bilgi alamka için merkezimize bekleriz.

Şbt

"ATIKLARIN EL SANATLARI İLE GERİ DÖNÜŞÜMÜ" projemiz ulusal ajans tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. Yurt dışı ortaklarımız ile online toplantı yapıp proje süreci hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Allahu Ekber Dağları'nda Şehit olan Atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun!

Ara

Rölyef Fransızca kökenli bir sözcüktür. Yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertme işlemlerine rölyef (kabartma) denilmektedir. Genellikle tarihi yapıların, insan figürlerinin veya modele uygun çalışmaların yardımcı malzemeler ile tabloya boyut vererek yerleştirilmesi anlamına gelir. Örneğin ağaçların boyutlandırılması, insan figürlerinin boyutlandırılarak çalışılması rölyef çalışmaları kapsamına girmektedir.

Kağıt rölyef, rölyef çalışmaların tekniği olarak kullanılan sanatsal çalışmadır. Belirlenen sanat eserlerinin uzak veya yakın modellerinin kesme ve üst üste yapıştırılmasıyla oluşturulmaktadır. Görsel zenginlik sunan kağıt rölyef çalışmaları modern sanatın zenginliklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Kas

Oltu Halk Eğitimi Merkezimizde açılan Hayvan Yetiştiriciliği alanında Sürü Yönetimi Elemanı Kursu başarı ile tamamlanmıştır. Kursiyerlerimiz Uzman Eğitmenler ile hem sahada hem sınıfta teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır.